Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 53 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Podnikatelský plán pro založení agroturistického penzionu v Moravskoslezském kraji
Szymanik, Filip ; Milichovský, František (oponent) ; Bumberová, Veronika (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu pro založení agroturistického penzionu v Moravskoslezském kraji. V první části jsou popsány pojmy a definice související s danou problematikou. Ve druhé části jsou zpracovány analýzy vnějšího a vnitřního prostředí, marketingový výzkum a analýza vlastních zdrojů a schopností. V třetí části je v návaznosti na tyto analýzy zpracován podnikatelský plán pro založení agroturistického penzionu.
Vinařství Mikulov
Vlček, Martin ; Boleslavská, Yvona (oponent) ; Mléčka, Jan (vedoucí práce)
MIKULOV VINAŘSTVÍ U LOMU Návrh vinařství je vázán na místo, které dobře znám ze svého dětství - dům v Mikulově pod Turoldem. Dům, ve kterém mí prarodiče bydlí už řadu let a budují tu svůj domov a zázemí. Idea mé diplomní práce spočívá v návrhu vinařství, které by pokračovalo v místní i rodinné tradici. Kromě rodinného domku s bydlením vinaře a jeho rodiny (soukromá část) by zde byla i výroba vína soustředěná spíše na kvalitu, než na kvantitu (výrobní část). Součástí návrhu je vyvýšený nárožní objekt, který reprezentuje samotné vinařství - hostinec s vyhlídkovou galerií s nabídkou místních vín a specialit. Na něj je vázaná rozlehlá zahrada s kvetoucími ovocnými stromy, pergolou s grilem a posezením. V sousedství letní zahrádky je navrženo menší náměstíčko, které objímají domečky, které nabízejí ubytování v soukromí pro milovníky kultury a jiné. Ty jsou koncipované jako dvoulůžkové mezonetové jednotky s výhledem na panorama města Mikulov. Objekt v čele náměstí funguje v přízemí jako bezbariérový. Nárožní objekt je v podzemí provozně propojen se sklípkem, kde se budou odehrávat degustace pro větší skupiny milovníků vinného nápoje v samostatné klenuté místnosti pod terénem. V prostranství mezi náměstím a nárožním objektem se uplatňuje vodní prvek – měděná studna zásobovaná vodou z pramene. Místo je symbolicky spjato s mědí, která odkazuje na osídlení této krajiny v eneolitu (době měděné). Celkově projekt reflektuje potenciál místa a zrcadlí tradiční způsob hospodaření do podoby současného vinařství.
Penzion Repechy - obnova a dostavba selského stavení
Vrba, Petr ; Janok, Jakub (oponent) ; Sátora, Josef (vedoucí práce) ; Novotný, Miloslav (vedoucí práce)
Bakalářská práce vychází z ateliérového projektu, který byl vypracován v letním semestru 3. ročníku bakalářského studia. Předmětem zadání práce je obnovení a dostavba bývalého selského stavení na okraji obce Repechy v Olomouckém kraji, okres Prostějov. Stavení pochází přibližně z počátku 20. Století. K jeho současnému havarijnímu stavu přispělo jak období 2. Světové války, tak i pozdější nevhodné zásahy, dlouhodobé nevyužívání a chátrání. Budova je postavena převážně z pálených cihel a kamene. Výstavba probíhala ve více stavebních etapách. Nejdříve byla postavena dvoupodlažní, částečně podsklepená, obytná část s neobytným podkrovím a přidruženou hospodářskou částí. V další etapě byly vybudovány chlévy ve tvaru písmene „U“, čímž celý objekt získal charakter uzavřeného stavení s venkovním atriem. Toto atrium bylo později zastřešeno plechovou krytinou. Hlavním cílem projektu byla snaha co nejvíce zachovat původní tvar a vzhled typického selského stavení, avšak s novým funkčním využitím, které by mohlo v obci Repechy zatraktivnit turistický ruch a využívat půvabné krajiny Drahanské vrchoviny. Tento návrh uvažuje s funkcí penzionu se službami, jako jsou rekreační pobyty, včetně možnosti stravování, wellness pobyty, agroturistika a cyklistika. Asi za nejvýznamnější funkci penzionu lze považovat hipoterapii, pro jejíž účely byla navržena speciálně stájová část. Vzhledem k nevhodnému až havarijnímu stavu celého objektu se jedná spíše o demolici a následnou dostavbu nežli o rekonstrukci. Uvažuje se pouze o zachování historicky nejstaršího a nejozdobnějšího severovýchodního průčelí a severozápadního nároží původní obytné části. V tomto průčelí se nachází i hlavní vstup do penzionu a původní okenní otvory s šambránami a nadokenními ozdobami. Z důvodu požadované kapacity penzionu bylo třeba zvětšit jeho rozměry. Původní tvar zůstal však zachován včetně venkovního atria a tvaru střechy. V nově navržených částí budovy jsou zvoleny novodobé prvky v podobě prosklený
Viniční majer v Jaroslavicích
Pavlovská, Ema ; Sochor, Jan (oponent) ; Foretník, Jan (vedoucí práce)
Areál vinařství obsahující výrobu, degustaci a ubytování hostů umisťuji na východní část pozemku. Tím majiteli zajišťuji určitou míru soukromí a zejména oddělení pracovních povinností od domácích radostí. Další výhodou je případná možnost prodeje jednotlivých částí zvlášť. V reakci na krajinný ráz a typické sklepní uličky, které se v Jaroslavicích nacházejí jsou jednotlivé funkce rozděleny do více drobnějších staveb.
Urbanisticko – architektonická studie areálu pro šetrný turismus Strachotín
Panáčková, Miroslava ; Borecká,, Eva (oponent) ; Urbášková, Hana (vedoucí práce)
Táto diplomová práca je zameraná na urbanistické riešenie vybraného územia v obci Strachotín a architektonický návrh objektu zasadeného v danej lokalite. Cieľom návrhu je prepojiť objekt s ohľadom na okolitú krajinu a turisticky zatraktívniť lokalitu v okolí severného brehu nádrží Nové Mlýny. Koncept návrhu je postavený na modulárnom usporiadaní jednotlivých častí objektu. Funkčné rozdelenie predstavuje hotel, wellness, reštaurácia a výroba kozmetiky.
Využití původních plemen hospodářských zvířat v agroturistice
Pospíšilová, Zuzana
Tato bakalářská práce s názvem “Využití původních plemen hospodářských zvířat v agroturistice“ se v první části zabývá charakteristikou a historií těchto plemen. Většina těchto plemen je zařazena do programu ochrany genofondu původních plemen. U každého druhu nechybí krátké zhodnocení pozitiv a negativ chovu. Následuje výběr několika agroturistických podniků v České republice, které chovají a využívají některé z původních plemen. Vybrané podniky jsou stručně popsány a je k nim zpracována SWOT analýza. Dále je zhodnocen současný stav původních plemen hospodářských zvířat a je navrhnut jejich možný budoucí rozvoj. Na závěr je zpracována SWOT analýza z pohledu venkovského cestovního ruchu České republiky.
Limity a bariéry podnikání v cestovním ruchu v regionech
Kubíček, Lukáš
Tato bakalářská práce se zaměřuje na identifikaci a následnou analýzu bariér pod-nikání ve venkovském cestovním ruchu. Jejím cílem je poskytnout přehled o hlav-ních překážkách, se kterými se podnikatelé v této oblasti potýkají. Dále budou na-vržena opatření, která by mohla tyto limitující faktory překonat.
Podnikatelský záměr
TICHÁ, Anežka
Cílem této diplomové práce je posoudit realizovatelnost podnikatelského záměru v podobě agroturistického penzionu s wellness zázemím. Práce se skládá ze dvou základních částí. V teoretické části jsou za pomoci literatury a vlastních znalostí definovány pojmy, jejichž znalost je potřebná pro každé podnikání. Zejména se věnuje pojmům z oblasti podnikání, definuje různé metody zpracování podnikatelských plánů a vysvětluje termín agroturistika. Praktická část popisuje konkrétní podnikatelský záměr. Za pomoci analýz je hodnocena realizovatelnost a potenciální prosperita tohoto podnikatelského záměru.
Financování malé rodinné farmy s využitím fondových prostředků a rozvoj agroturistiky
PILÁTOVÁ, Irena
Tato diplomová práce je zaměřena na zmapování způsobu financování a hospodaření rodinného podniku za pomoci finančních prostředků z fondových zdrojů a rozvoj agroturistiky v zemědělském podnik. Práce je zaměřena na zemědělskou farmu Ireny Jurčíkové, jejímž předmětem podnikání je chov masného skotu bez tržní produkce mléka. V první teoretické části práce jsou definovány možné současné finanční podpory pro malé rodinné podniky, které jsou nadále podrobněji popsány, jejich vývoj a postup při žádání dotačních titulů. V druhé aplikační části je charakterizována malá rodinná farma, která se zaměřuje na chov skotu bez tržní produkce mléka a její hospodaření. Dále je zde popsáno zhodnocení finančních podpor, které zemědělský subjekt každoročně čerpá z Evropské unie a národních zdrojů. Pro vypracování mé diplomové práce jsem zvolila způsob osobního dotazování, ke kterému byly využity i interní dokumenty rodinné farmy, které byly zpracovány, a na základě těchto dokumentů byla posuzována závislost farmy na přijatých finančních dotacích a další možný rozvoj v oblasti agroturistiky.
Podnikatelský záměr "Výstavba a provoz penzionu"
PETRŽILKA, Radek
Cílem diplomové práce je zpracovat podnikatelský plán na téma "Výstavba a provoz penzionu", který je dopodrobna zpracovaný a životaschopný. Součástí práce je také literární rešerše, která předkládá teoretické znalosti z vybrané oblasti. V literární rešerši autor čtenáře seznamuje se základními pojmy v podnikání a agroturistice. Dále pak s podnikatelským plánem a jeho jednotlivými částmi. Informace v této části vznikly studiem odborné literatury a její implementací. Se získanými teoretickými poznatky je nadále pracováno v praktické části diplomové práce. V praktické části je zpracovaný kompletní podnikatelský plán podniku Agropenzion Zlatý Dvůr s.r.o. Samotný podnikatelský plán následně tvoří titulní strana, kde jsou zobrazené základní informace o podniku. Následně pak obsah, exekutivní souhrn, popis podnikatelské příležitosti, cíle firmy a vlastníků, marketingový plán, operační plán, personální zdroje, finanční plán, analýza jednotlivých rizik a jejich management, analýza prostředí s vybranými analýzami.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 53 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.